“С добър графичнен дизайн можеш да изградиш визия и да разказваш истории“– интервю със Светлана Цонева

“С добър графичнен дизайн можеш да изградиш визия и да разказваш истории“– интервю със Светлана Цонева

Светлана Цонева е част от лекторския състав към цялостната програма на SoftUni CreativeТя се занимава с уеб дизайн вече повече от 17 години и днес ще ни разкаже повече за професионалния си опит, графичният дизайн като наука на бъдещето, това какво е отличителното в програмата и стойността, която тя носи на студентите, записали се в нея. Вижте отговорите на тези и още въпроси в интервюто, което проведохме с нея:

Разкажи ни повече за професионалния си опит

Казвам се Светлана Цонева и се занимавам с графичнен и уеб дизайн повече от 17 години. През 2008 година основах уеб студио Pixel House, което за повече от 10 години стои зад професионалното позициониране на над 80+значими брандa. С екипът ми създаваме лога и цялостна корпоративна идентичностонлайнприсъствие на бранда – web дизайн и изграждане на сайтове, присъствие в социалните мрежи и се грижим за визуалната му репутация като цяло. Опитът, който съм натрупала през годините, още от художествената гимназия в гр. Казанкък – “Акад. Дечко Узунов”, бакалавърската програма на Нов Български Университет и магистърската програма по Арт мениджмънт, ми помага да създавам стабилна визуална идентичност и да се развивам в областта на графичния дизайн.

Сподели с нас своя любима презентация или интересно case study

Имам много любими презентации за разнообразни клиенти, някои от които Superhosting.bg, H2O, Este Restaurant и много други. Повече подробности можете да видите за тях в портфолиото на Pixel House.

Какво, според теб, е уникалното в дигиталните науки, което ги прави част от бъдещето?

Дигиталните науки, както и криейтив сферата, като част от тях, са незаменима част от бъдещето по редица причини. Те предоставят възможността да достигнеш до всеки с посланието на бранда си в реално време и да осъществяваш мигновена комуникация с бизнеси по цял свят. Без значение дали е компания или личен бранд, с дигиталния маркетинг и добър графичнен дизайн можеш да изградиш своята дигитална визия и буквално да разказваш истории. Това създава ценна връзка с клиентите, която дава стойност и на двете страни.

Какво, според теб, е отличителното в програмата на СофтУни, заради което си струва хората да се запишат в нея?

СофтУни предоставя уникаланата възможност да направиш осъзнат избор. В СофтУни можеш да запишеш различни курсове, които да те ти помогнат да прецениш дали това е твоята страст, какво ще те очаква в тази област, какви успехи можеш да постигнеш, с какви проблеми можеш да се сблъскаш и как да действаш. Вече не е нужно да запишеш курсове за кандидатстване, да те приемат и да осъзнаеш, че това не е сферата, в която искаш да се развиваш. Или да се надяваш, че ще имаш късметът да намериш своето признание от първия път. С подбора си на професионалисти, СофтУни предоставя възможността на курсистите да се докоснат до различни професии и да придобият опит за една добра основа, която могат да надградят като своя професия. Да имат пряк контакт с лектора и да се случва градивен диалог. Имаш правото на избор да присъстваш или да си онлайн, което е прекрасно, защото така много хора, които не са в гр. София, също имат възможността да се възползват от курса онлайн и без проблем, да участват в дискусията и да задават въпроси в реално време със sli.do. Със СофтУни доброто образование достига до максимален брой хора, които искат да се развиват и да стартират професионалния си път с правилен избор на професия.

Линк към публикацията тук.

Ако сред изказаните до момента думи откривате себе си и имате амбицията да станете истински Creative професионалисти – запишете се в цялостната програма SoftUni Creative.
КАНДИДАТСВАЙ СЕГА