Победителите в Сайт на годината за 2020

Победителите в Сайт на годината за 2020

Снимка: bgweb.bg

На 12 ноември 2020г. се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса Сайт на годината 2020. Събитието беше излъчвано онлайн в страницата на конкурса Сайт на годината и организацията определено беше много на ниво. За тези, които не успяха да се включат, церемонията може да бъде гледана тук: https://bit.ly/2IxSRr2

Светлана Цонева, управител на Pixel House за поредна година беше част от професионалното жури в категория Дизайн и връчи наградите на публиката и журито в категория Личен сайт и блог.

Поздравления за организацията на Жустин Томс, Методи Дреновски и Любомир Русанов, както и на всички останали машинки, който помогнаха на този конкурс да се случи въпреки предизвикателната 2020 година!

Светлана Цонева, Управител на Pixel House

Ето кои са победителите в различните категории на конкурса, избрани от журито и от публиката.

На първо място в категорията Фирмен сайт публиката постави сайта на фирма  МенторМейт, която е специализирана в разработката на различни видове софтуер. На второ място в същата категория се класира сайтът на винарска изба Бонония, а на трето – уеб страницата на етнографски комплекс “Дамасцена”.

Журито, от своя страна, обяви за най-добър фирмен сайт този на Kanbanize, следван от сайтовете на Обединена Българска Банка и Банка DSK.

В категорията Личен сайт и блог публиката отличи следните проекти: EuroCount – Емилия Йорданова, Фирмен блог SerpAsk и адвокат Димитър Карабелов. Журито гласува за Dyrdek Machine@yordanoff и Mikhail Timoshenko.

Най-добрите институционални сайтове, според публиката, са тези на Община Генерал ТошевоФК Ботев Дебелец и информационният сайт на Българска асоциация на зъботехниците. Победители в същата категория, според гласовете на журито, са Община Генерал ТошевоFine Acts и Софийската опера и балет

Сред сайтовете на каузи публиката отличи Детето днесВиж професиите и Деца на борда, а журито – Тук-ТамMission Emission и DMS – Доброто лесно се избира.

Най-добрите електронни магазини, според гласуването на публиката, са: Какао-BgDrinkstore.BG и Aroma. В същата категория журито отличи: Електронен магазин ТочициSopharmacy.bg и Издателство „Клевър Бук“.
Най-добрите медийни сайтове, според публиката на конкурса Сайт на годината 2020, са: МамапедияОх, на мама и MMA.BG. Журито, от своя страна, нареди на първите места: Ох, на мама!Мамапедия и Фото Форум.

В категорията продуктов сайт публиката гласува за: PixiPhotobooks.comОнлайн брошура на Bradabrat и VASPRODUCT.bg, а журито за: River Park, Nexo и phyre уебсайт.

Най-добрите сайтове за услуги, според публиката, са: Postbank – Дигитални зони за експресно банкиранеeuShipments by InOut Trade и Cash Express Service. В същата категория журито избра да отличи: PredesignJump.BG и Bulgaria Wants You.

Най-добрите мобилни приложения, според публиката, са: Дари кръв – помогни или намери помощ5kmRun и DSK Smart, а според журито на конкурса Сайт на годината 2020  – phyre mobile appnPloy и DSK Smart.

Всяка година, освен наградите в основните категории за сайтове, които са се регистрирали за участие в Конкурса, Специалното жури, което включва експерти с многогодишен опит в уеб, основно в областта на създаване и управление на проекти, номинира и избира и носителя на Специална награда. През тази година носител на приза е проектът Българска история.

Повече за победителите в конкурса може да научите тук: https://bgweb.bg/s/winners/

 

Кредити: www.bgweb.bg